Spiser I både store og små, kan du med fordel anrette elementerne hver for sig, og lade alle samle selv ved bordet.
De seje-sprøde tostadas plejer at være et hit i min familie :)
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en lille pande op med 1- 2 cm neutral olie. Steg de små majstortillas en ad gangen i ca. 1/4 -1/2 minut på hver side, til de er sprød-seje. Drys med salt, og dryp dem af på en rist eller fedtsugende papir.
Skyl og afdryp bønnerne, og skær squash i små tern. Snit korianderstilkene fint, og sautér squash og korianderstilke i olivenolie i en dyb, varm pande i 2-4 min., det skal ikke tage farve. Krydr med salt. Tilsæt bønner, lidt olivenolie og eddike, og smag til med salt og peber. Vend lidt koriander i inden servering.
Skær tomaterne i halve eller kvarte, og hak rødløg fint. Vend det med den varme bønnesalat, og smag til med salt og eddike.
Skær limen i små både, snit salaten, og skær avokado i tern.
Bland 2-3 spsk. mel med fajitakrydderi i en frysepose, og skær fisken i grove mundrette stykker. Vend stykkerne i mel og fajitakrydderi, og steg dem i olie i 2-4 min. Krydr med salt.
Anret sprøde tostados med salat, fisk, avokado, yoghurt og lidt koriander. Servér straks med limebåde og bønnesalat.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()