0
Fish tostados med avokado og bønnesalat

Fish tostados med avokado og bønnesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Spiser I både store og små, kan du med fordel anrette elementerne hver for sig, og lade alle samle selv ved bordet.

De seje-sprøde tostadas plejer at være et hit i min familie :)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Majstortillas - nixtamalsquashkoriandercherry- eller blommetomatersorte  bønnerrødløg
1 min.
Tostados og bønnesalat

Varm en lille pande op med 1- 2 cm neutral olie. Steg de små majstortillas en ad gangen i ca. 1/4 -1/2 minut på hver side, til de er sprød-seje. Drys med salt, og dryp dem af på en rist eller fedtsugende papir. 

Skyl og afdryp bønnerne, og skær squash i små tern. Snit korianderstilkene fint, og sautér squash og korianderstilke i olivenolie i en dyb, varm pande i 2-4 min., det skal ikke tage farve. Krydr med salt. Tilsæt bønner, lidt olivenolie og eddike, og smag til med salt og peber. Vend lidt koriander i inden servering.

Skær tomaterne i halve eller kvarte, og hak rødløg fint. Vend det med den varme bønnesalat, og smag til med salt og eddike. 

mørksejfilet uden skindavokadohjertesalatlimefajita krydderi
10 min.
Fisk og grønt

Skær limen i små både, snit salaten, og skær avokado i tern. 

Bland 2-3 spsk. mel med fajitakrydderi i en frysepose, og skær fisken i grove mundrette stykker. Vend stykkerne i mel og fajitakrydderi, og steg dem i olie i 2-4 min. Krydr med salt. 

yoghurt naturel 0,5%
19 min.
Servering

Anret sprøde tostados med salat, fisk, avokado, yoghurt og lidt koriander. Servér straks med limebåde og bønnesalat. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?