0
Fishcakes med peanuts, ris og  sprød salat

Fishcakes med peanuts, ris og sprød salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Fishcakes er super lækre, let krydrede, asiatiske fiskefrikadeller.

Du kan altid skrue lidt ned for styrken, hvis ikke alle er vilde med spice, ved at tilsætte lidt mindre rød karry til selve frikadellerne, og servere mindre af den grønne, friske chili til retten.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrismørksejfilet uden skindrød thai karrypasteægkoriander
1 min.
Ris og fishcakes

Skyl risene, og kog dem efter anvisningen på posen. 

Skær fisken i grove stykker, og hak korianderstilke groft. Kom begge dele i en foodprocessor med salt og rød karry, og blend til farsen er grofthakket. 

Tilsæt æg og blend igen, til farsen kan samles nemt. 

Form fiskefrikadeller i hånden med en våd ske. Kom dem på en pande med rigeligt varm olie, tryk dem flade med skeen, og steg ca. 6-8 min., til de er gyldne og lækre på begge sider.

nam pla (fiskesauce)limegrøn chilirødløghjertesalatagurkkorianderpeanuts
10 min.
Dressing og salat

Rør en dressing af fiskesauce, 1-2 tsk. sukker, saft af limen og en anelse iskoldt vand. 

Hak chilien fint, og rør det hele eller lidt af den i dressingen (efter smag). 

Skær rødløg i slanke både, pluk salaten groft, og snit agurken i skiver. 

Hak koriander og peanuts groft. 

20 min.
Anretning:

Anret ris og salat på tallerkener med fishcakes. Dryp salat og fishcakes med lidt dressing, og top med koriander og peanuts. Servér resten af dressingen ved siden af. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?