Fishcakes er super lækre, let krydrede, asiatiske fiskefrikadeller.
Du kan altid skrue lidt ned for styrken, hvis ikke alle er vilde med spice, ved at tilsætte lidt mindre rød karry til selve frikadellerne, og servere mindre af den grønne, friske chili til retten.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene, og kog dem efter anvisningen på posen.
Skær fisken i grove stykker, og hak korianderstilke groft. Kom begge dele i en foodprocessor med salt og rød karry, og blend til farsen er grofthakket.
Tilsæt æg og blend igen, til farsen kan samles nemt.
Form fiskefrikadeller i hånden med en våd ske. Kom dem på en pande med rigeligt varm olie, tryk dem flade med skeen, og steg ca. 6-8 min., til de er gyldne og lækre på begge sider.
Rør en dressing af fiskesauce, 1-2 tsk. sukker, saft af limen og en anelse iskoldt vand.
Hak chilien fint, og rør det hele eller lidt af den i dressingen (efter smag).
Skær rødløg i slanke både, pluk salaten groft, og snit agurken i skiver.
Hak koriander og peanuts groft.
Anret ris og salat på tallerkener med fishcakes. Dryp salat og fishcakes med lidt dressing, og top med koriander og peanuts. Servér resten af dressingen ved siden af.
Kundekommentarer ()