0
Kulmule i karrysovs med peanuts, spidskål og ris

Kulmule i karrysovs med peanuts, spidskål og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

ris, basmati
1 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

kulmulefilet uden skind
2 min.
Fisk

Del fisken i mundrette stykker, og vend dem med lidt fint salt. Sæt til side til senere. 

peanutbutterkokosmælkmadras karrylime
5 min.
Karrysovs

Rist karry af, uden at det bruner, i en lille kasserolle uden fedtstof. Når det dufter dejligt, kommer du kokosmælk på, og koger i et par minutter. Kom peanutbutter i, pisk sammen og smag til med salt, sukker og lidt limesaft. 

spidskål
10 min.
Kål

Skær kålen ud i mundrette stykker, og sauter dem af i lidt neutral olie i en passende gryde med tilhørende låg. Når kålen er faldet lidt sammen, krydres den med salt og peber.

kulmulefilet uden skind
15 min.
Fisk

Vend fisken i mel, derefter i et sammenpisket æg og så i mel igen. Steg fisken på en varm pande i godt med neutral olie, til den er gylden og sprød på begge sider. Drys en smule karry på panden, mens du steger. Krydr med salt og peber. 

peanutslime
20 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med peanuts. Har du lime tilbage, kan du servere en lille båd dertil. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?