0
Mørksej i karrysovs med peanuts, spidskål og ris

Mørksej i karrysovs med peanuts, spidskål og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

mørksejfilet uden skind
2 min.
Fisk

Del fisken i mundrette stykker, og vend dem med lidt fint salt. Sæt til side til senere. 

peanutbutterkokosmælkmadras karrylime
5 min.
Karrysovs

Rist karry af, uden at det bruner, i en lille kasserolle uden fedtstof. Når det dufter dejligt, kommer du kokosmælk på, og koger i et par minutter. Kom peanutbutter i, pisk sammen og smag til med salt, sukker og lidt limesaft. 

spidskål
10 min.
Kål

Skær kålen ud i mundrette stykker, og sauter dem af i lidt neutral olie i en passende gryde med tilhørende låg. Når kålen er faldet lidt sammen, krydres den med salt og peber.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Vend fisken i mel, derefter i et sammenpisket æg og så i mel igen. Steg fisken på en varm pande i godt med neutral olie, til den er gylden og sprød på begge sider. Drys en smule karry på panden, mens du steger. Krydr med salt og peber. 

peanutslime
20 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med peanuts. Har du lime tilbage, kan du servere en lille båd dertil. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?