
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand.
Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Del fisken i mundrette stykker, og vend dem med lidt fint salt. Sæt til side til senere.
Rist karry af (gem lidt til fisken), uden at det bruner, i en lille kasserolle uden fedtstof.
Når det dufter dejligt, kommer du kokosmælk på, og koger i et par minutter.
Kom peanutbutter i, pisk sammen, og smag til med salt, sukker og lidt limesaft.
Skær kålen ud i mundrette stykker, og sautér dem af i lidt neutral olie i en passende gryde med tilhørende låg. Når kålen er faldet lidt sammen, krydres den med salt og peber.
Vend fisken i mel, derefter i et sammenpisket æg og så i mel igen. Steg fisken på en varm pande i godt med neutral olie, til den er gylden og sprød på begge sider. Drys en smule karry på panden, mens du steger, og krydr med salt og peber.
Som vist på billedet drysset med peanuts. Har du lime tilbage, kan du servere en lille båd dertil.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften