0
Fisk i kokos og rød karry med broccolini og peanuts

Fisk i kokos og rød karry med broccolini og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisbroccolinirødløgkulmulefilet uden skind
1 min.
Ris, grønt og fisk

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Snit det allernederste af bunden af broccolini, og fjern evt. også de små blade. Flæk evt. de største, hvis de er meget uens i størrelse.

Skær rødløg i både.

Steg rødløg og broccolini i lidt olie i en sauterpande i ca. 2-3 min., krydr begge dele med salt, og tag det af panden. 

Del fisken i ca. 2-3 stykker pr. pers., vend dem i mel, og steg dem gyldne i den varme pande i ca. 1,5-2 min. på hver side. Tag dem af panden, og krydr med salt. 

 

kokosmælkkorianderlimetomaterpeanutsrød karrypasta
15 min.
Sauce

Snit korianderstilkene fint (gem toppen til servering), og sautér dem i olie på den varme pande. Kom rød karry ved, og tilsæt kokosmælk. Kog op, og smag til med salt og limesaft.

Skær resten af limen i både og tomaterne ligeså.

Smag saucen til med salt, limesaft og sukker, og tilsæt broccolini og løg.

Hak peanuts groft.

 

 

23 min.
Anretning

Anret fisk og tomatbåde i dybe tallerkener, og top med varme grøntsager og varm sauce. 

Drys med hakkede peanuts og fintsnittede koriander, og servér straks med limebåde og ris til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?