0

Fisk i kokos og grøn karry med broccolini og peanuts

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Skyl altid dine ris grundigt. Sæt dem evt. i blød natten over, skyl dem og kog den i nyt, friskt vand. 

Allergener:
Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminrisbroccolinirødløgmørksejfilet uden skind
1 min.
Ris, grønt og fisk

Kog ris efter anvisningen. 

Klargør broccolini; Snit det allernederste af bunden. Fjern evt. de små blade (eller lad være). Flæk de groveste af broccolinerne. 
Skær rødløg i både.

Steg rødløg og broccolini i lidt olie i en sauterpande. Ca. 2-3 min. Krydr begge dele med salt og tag dem af panden. 

Del fisken i flotte stykker. Ca. 2-3 stykker pr. person. Vend den i mel og steg den gylden i den varme pande. Ca. 1,5-2 min. på hver side. Tag den op og krydr den med salt. 

 

grøn karry pastakokosmælkkorianderlimetomater
15 min.
Sauce

Snit korianderstilkenen fint (gem toppen til servering). Sautér dem i olie i den

Skær resten af limen i både. Skær tomaterne i både.
Smag saucen til med salt, lime og sukker, og kom broccolini og løg i saucen.

Hak peanuts groft

 

 

23 min.
Anretning

Anret fisk og tomatbåde i dybe tallerkner. Top med varme grøntsager og varm sauce. 

Top med peanuts og koriander og servér straks med limebåde og ris. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?