0
Fiske-burger med dildagurker og syltede rødløg dertil cocktaildressing samt sprøde fritter

Fiske-burger med dildagurker og syltede rødløg dertil cocktaildressing samt sprøde fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

agurkrødløgcitronSkagenfood Secret-krydderi
1 min.
Dildagurker og syltede rødløg

Tænd ovnen på 225 grader.

Skær 3-4 mm. tykke skiver af agurken, og vend dem med rigeligt fint salt. Kom agurkeskiverne i en sigte, lad dem dryppe af i 20 min., og skyl dem hurtigt under koldt vand.

Skær tynde skiver af det pillede rødløg, evt. på et mandolinjern.

Riv den gule skal af citronen, og gem den til dressingen.

Pres saften af citronen, og hæld saften over løgene. Rør 2-3 spsk. sukker i, og rør, til det er opløst.

Vend løgblandingen med de saltede, drænede agurker og 1/3 af krydderiblandingen.

creme fraiche 18%Skagenfood Secret-kryddericitron
10 min.
Cocktaildressing

Rør creme fraiche med ketchup samt lidt revet citronskal og en anden 1/3 af krydderiblandingen. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.

Fif: har du en flaske HP sauce eller Worchestershire sauce (Engelsk sauce) stående, kan du med fordel give den et skvat af en eller begge! 

pommes fritesSkagenfood Secret-krydderi
15 min.
Pommes frites

Kom fritterne på en bageplade med bagepapir på, og undgå at de ligger i lag.

Steg dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 min., til de er lækre, sprøde og gyldne. Drys med lidt salt.

mørksejfilet uden skindraspSkagenfood Secret-krydderi
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, kom dem i en skål sammen med salt, peber og det sidste af krydderiblandingen, og vend rundt.

Vend nu fiskestykkerne i hhv. mel, sammenpisket æg og til sidst rasp, og tryk raspen godt fast.

Steg fiskestykkerne på en pande i rigeligt neutral olie.

Når de begynder at blive gyldne på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af, vend, og steg i alt i 2-3 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

burgerbolle
45 min.
Anretning

Halvér bollerne, og rist dem på en brødrister.

Eller sæt ovnen på grill, kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad, så tæt på grill-legemet som muligt, og grill, til de er gyldne på skærefladen.

Kom lidt dressing på burgerbollebunden, derefter en smule syltede løg/agurker, et stykke fisk og top med mere dressing og evt. mere løg/agurk.

Servér straks med sprøde "fritter" til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?