0
"Fiske-Schnitzel" på kuller alla Milanese med gnocchi og oliven

"Fiske-Schnitzel" på kuller alla Milanese med gnocchi og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomatersorte oliven, uden stenbasilikumzittauerløghvidløg
1 min.
Tomatsauce:

Pil hvidløg, og skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til schnitzlerne). Skræl og hak løg fint. Sauter hvidløgene i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og grofthakket tomat, og lad det koge igennem i 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen og tilsæt oliven (evt. skåret i skiver) samt hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

raspkullerfilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Fiske-Schnitzel del 1:

Del fisken i portionsstykker, og krydr generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Knus resten af hvidløgene fint, og smør massen på fisken. Vend først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast på fisken.

gnocchihvidløgsmør
25 min.
Gnocchi:

Steg gnocchi på en stor pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Det tager 4-5 min. Kom lidt smør på, og rist videre et par minutter. Krydr med salt og peber. Vend de stegte gnocchi sammen med tomatsaucen og masser af revet parmesan (gem lidt til pynt).

kullerfilet uden skind
30 min.
Fiske-Schnitzel del 1:

Steg på en pande i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til fiskene er gyldne, sprøde og netop gennemstegte. Det tager 2-3 min. på hver side.

35 min.
Anretning:

Server som vist på billedet med plukket basilikum og revet parmesan drysset over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?