0
Fiskeburger med ærtemos, sprød kål og ovnkartofler

Fiskeburger med ærtemos, sprød kål og ovnkartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan piske lidt æg eller mælk sammen, og vende fisken i mel, æg/mælk og rasp, hvis du vil have en tykkere panering. Ellers tryk blot fisken godt ned i raspen, så går det også fint. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerærter, frosthvidløggræsk yoghurt, 10%citron
1 min.
Ovnkartofler og ærtemos

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Skær kartoflerne i slanke både, og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og bag dem ca. 30 min. i den varme ovn, til de er gyldne og lækre. 

Fyld ærter og pillede hvidløg i en gryde, dæk med kogende, saltet vand og kog i ca. 2 min. Afdryp og afkøl dem en smule. 
Blend ærter og hvidløg med en stavblender til en rustik mos. Vend yoghurt i, og smag til med salt og evt. lidt fintrevet citronskal. 

spidskålagurkcitronkullerfilet uden skindrasp
10 min.
Fisk og fyld

Snit kålen fint, og "knus" den (bland lidt salt i, og "ælt" den med hænderne), hvis du vil, eller lad den være som den er. 

Skær agurk i skiver og citron i små både. 

Del fisken så du får et flot stykke pr. pers. Vend den godt i rasp, og steg den gylden og akkurat gennemstegt i rigelig olie på en varm pande. Krydr med salt. 

brioche burgerbollerspicy nigella & sesam
30 min.
Anretning

Lun bollerne i ovnen, smør dem med ærtemos, og fyld kål, fisk og agurk i. Drys med spicy nigella, og servér straks med ovnkartofler og evt. ketchup, mayonnaise eller remoulade til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?