0
Fiskeburger med ærtemos, sprød kål og ovnkartofler

Fiskeburger med ærtemos, sprød kål og ovnkartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan piske lidt æg eller mælk sammen og vende fisken i mel, æg/mælk mig så rasp, hvis du vil have en tykkere panering. Ellers tryk blot fisken godt ned i raspen, så går det også fint. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft. Sæt vand over til ærter. 

bagekartoflerærter, frosthvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Ovnkartofler og ærtemos

Skær kartoflerne i slanke både. Vend dem med lidt olivenolie og salt. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade og bag dem i den varme ovn. De skal havde ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og lækre. 

Fyld ærter og pillede hvidløg i en gryde. Dæk dem med kogende, saltet vand og kog dem i 2 minutter. Afdryp og afkøl en smule. 
Blend ærter og hvidløg med en stavblender til en rustik mos. Vend yoghurt med ærterne og smag til med salt og evt. lidt fint revet citronskal. 

spidskålagurkcitronkullerfilet uden skindrasp
10 min.
Fisk og fyld

Snit kålen fint. Du kan "knuse" den, hvis du vil. Eller lad den være som den er. Knus det ved at blande lidt salt i og "ælte" den med hænderne. 
Skær agurk i skiver og citron i små både. 

Del fisken så du har et flot stykke pr. person. Vend den godt i rasp og steg den gylden og akkurat gennemstegt i rigeligt olie på en varm pande. 
Krydr den med salt. 

brioche burgerbollerspicy nigella & sesam
30 min.
Anretning

Lun bollerne. Smør dem med ærtemos og fyld dem med kål, fisk og agurk. Drys med sesam og chili og servér straks med ovnkartofler og evt. ketchup, mayo eller remoulade til. 

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?