0
Fiskeburger med bagte rødder og chilicreme

Fiskeburger med bagte rødder og chilicreme

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter

Det tager lidt tid at bage rødder.

Skær dem ikke for stort, og sæt dem i ovnen med det samme, de er klar. Også selvom ovnen ikke er varm endnu.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflergulerødder
1 min.
Rødder

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem i slanke både. Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i stave. Bred begge dele ud på bagepapir på en bageplade, dryp med olivenolie, og drys med salt.

Bag rødderne i den varme ovn i ca. 25-30 min., eller til de er gyldne og møre. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

 

hjertesalattomaterløgtorskefilet uden skind
15 min.
Grønt og fisk

Snit salaten, og skær tomat og løg i tynde skiver. 

Del fisken i 1-2 stykker pr. pers. Vend stykkerne i mel, og steg dem gyldne og lækre i olie i ca. 2-4 min. på hver side, eller til fisken er akkurat gennemstegt. Krydr med salt.

creme fraiche 18%sriracha sauceburgerbolle
25 min.
Chilicreme og burger

Smag creme fraichen til med salt og sriracha efter smag.

Lun bollerne i den varme ovn lige inden servering.

32 min.
Anretning

Flæk bollerne, smør dem med creme fraiche, og fyld dem med salat, tomat, løg og fisk. Nyd straks med de bagte rødder, og servér evt. ketchup til, hvis du har. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.