0
Fiskeburger med hvidløgsdressing og ovnkartofler

Fiskeburger med hvidløgsdressing og ovnkartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Læs altid gerne opskriften igennem. det gør ofte, at retten bliver nemmere at lave og også hurtigere, selvom det tager et minut at læse opskriften :)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerspidskålspicy nigella & sesam
1 min.
Kartofler og kålsalat

Tænd ovnen på 220 grader gerne varmluft.

Skyl/skrub kartoflerne og skær dem i mundrette chunks, eller både. Vend dem olivenolie og lidt salt. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade og bag dem i den varme ovn i 25-30 minutter, eller til de er gyldne og lækre. 

Snit kålen. Lav en dressing til 1/2 spidskål af: 2 tsk. sukker, 2 spsk. hvidvinseddike, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Vend kålen med dressingen. Anret den på et fad og lad den trække indtil servering. Top den med spicy nigella lige inden servering. 

tomaterforårsløgcreme fraiche 18%æghvidløgpanko raspmørksejfilet uden skind
15 min.
Hvidløgsdressing og fisk

Skær tomaterne i skiver. Snit forårsløgene. 


Rør cremefraiche med salt, peber og lidt fint revet hvidløg. Smag evt. til med dijonsennep. 

Slå æg ud i en dyb tallerken. Pisk dem sammen med en gaffel. Fyld banko i en anden dyb tallerken og mel i en tredje. 

Del fisken i flotte stykker; 1-2 pr. person. Krydr den med salt og peber og vend den i mel, æg og rasp. Steg den i rigeligt olie på en varm pande. Steg i 4-5 minutter i alt, eller til den er gylden og gennemtilberedt. 

Lun bollerne i den varme ovn lige inden servering. 

28 min.
Anretning

Flæk bollerne og smør dem med hvidløgscreme. Fyld dem med forårsløg, fisk og tomat. 

Servér fiskeburgeren med ovnkartofler og kålsalat. 

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?