Læs altid gerne opskriften igennem.
Det gør ofte, at retten bliver nemmere at lave, og også hurtigere, selvom det tager et minut at læse opskriften :)
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader gerne varmluft.
Skyl/skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette chunks eller både.
Vend dem med olivenolie og lidt salt, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og bag dem i den varme ovn i 25-30 min., eller til de er gyldne og lækre.
Snit kålen. Lav en dressing til 1/2 spidskål af: 2 tsk. sukker, 2 spsk. hvidvinseddike, 2 spsk. olivenolie, salt og peber.
Vend kålen med dressingen. Anret den på et fad, og lad den trække indtil servering. Top med spicy nigella lige inden servering.
Skær tomaterne i skiver., og snit forårsløgene.
Rør creme fraiche med salt, peber og lidt fint revet hvidløg, og smag evt. til med dijonsennep.
Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel. Fyld panko i en anden dyb tallerken og mel i en tredje.
Del fisken i 1-2 stk. pr. pers. Krydr den med salt og peber, og vend den i mel, æg og rasp.
Steg den i rigeligt olie på en varm pande i 4-5 min. i alt, eller til den er gylden og gennemtilberedt.
Lun bollerne i den varme ovn lige inden servering.
Flæk bollerne, smør dem med hvidløgscreme, og fyld med forårsløg, fisk og tomat.
Servér fiskeburgeren med ovnkartofler og kålsalat.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()