Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skyl/skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette chunks eller både.
Vend dem med olivenolie og lidt salt, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og bag dem i den varme ovn i 25-30 min., til de er gyldne og lækre.
Snit kålen.
Lav en dressing til 1/2 spidskål af: 2 tsk. sukker, 2 spsk. hvidvinseddike, 2 spsk. olivenolie, salt og peber.
Vend kålen med dressingen, anret den på et fad, og lad den trække indtil servering. Top med spicy nigella & sesam lige inden servering.
Skær tomaterne i skiver, og snit forårsløgene.
Rør creme fraiche med salt, peber og lidt fint revet hvidløg, og smag evt. til med dijonsennep.
Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel. Fyld panko i en anden dyb tallerken og mel i en tredje.
Del fisken i 1-2 stk. pr. pers. Krydr den med salt og peber, og vend den i mel, æg og rasp.
Steg den i rigeligt olie på en varm pande i 4-5 min. i alt, til den er gylden og gennemtilberedt.
Lun bollerne i den varme ovn lige inden servering.
Flæk bollerne, smør dem med hvidløgscreme, og fyld med forårsløg, fisk og tomat.
Servér fiskeburgeren med ovnkartofler og kålsalat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften