0
Fiskeburger med kuller samt fregolasalat med gulerødder, æble & tomatdressing

Fiskeburger med kuller samt fregolasalat med gulerødder, æble & tomatdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

creme fraiche 18%Skagenfood Ketchupcitron
1 min.
Tomatdressing:

Rør en dressing af creme fraiche og halvdelen af ketchuppen og smag den til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. en smule sukker.

Fregola sardaSnittet gulerodsyrlige æblercreme fraiche 18%
2 min.
Fregolasalat med gulerødder & æble

Kog fregola i rigeligt, godt saltet vand i 10 min., og lad den dryppe lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

Skær æblerne i tern, og vend dem i den let afkølede pasta, dressingen og de revne gulerødder. Smag pastasalaten til igen.

kullerfilet uden skindrasp
8 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker (2-3 stk. pr. person), og krydr dem med salt og peber. Del fisken i portionsstykker. Vend derefter fiskestykkerne i først mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast. Steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie. Når den begynder at blive gylden på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af, og vend fiskestykkerne. Steg i alt i 2-3 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

brioche burgerbollercitronSkagenfood Ketchup
20 min.
Saml burgeren:

 Rist burgerbollerne og server som vist med citron og det sidste ketchup.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?