0
Fiskeburger med kuller samt fregolasalat med gulerødder, æble & tomatdressing

Fiskeburger med kuller samt fregolasalat med gulerødder, æble & tomatdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Æg, Mælk, Selleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

creme fraiche 18%Skagenfood Ketchupcitron
1 min.
Tomatdressing:

Rør en dressing af creme fraiche og halvdelen af ketchuppen og smag den til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. en smule sukker.

Fregola sardaSnittet gulerodsyrlige æblercreme fraiche 18%
2 min.
Fregolasalat med gulerødder & æble

Kog fregola i rigeligt, godt saltet vand i 10 min., og lad den dryppe lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

Skær æblerne i tern, og vend dem i den let afkølede pasta, dressingen og de revne gulerødder. Smag pastasalaten til igen.

kullerfilet uden skindrasp
8 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker (2-3 stk. pr. person), og krydr dem med salt og peber. Del fisken i portionsstykker. Vend derefter fiskestykkerne i først mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast. Steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie. Når den begynder at blive gylden på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af, og vend fiskestykkerne. Steg i alt i 2-3 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

brioche burgerbollercitronSkagenfood Ketchup
20 min.
Saml burgeren:

 Rist burgerbollerne og server som vist med citron og det sidste ketchup.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?