
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skræl kartoflerne, del dem i 4-6 både hver, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 5-6 min.
Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af. Vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.
Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir (undgå at de ligger i lag), og steg dem i ovnen i ca. 20-30 min., til de er lækre, sprøde og gyldne.
Drys med Skagen secret krydderi (brug ca. 1/3 her) og salt.
Skær 3-4 mm tykke skiver af agurkerne, vend dem med rigeligt fint salt, og kom dem i en sigte, hvor de drypper af i 5-10 min. Skyl dem herefter hurtigt under koldt vand.
Skær tynde skiver af det pillede rødløg (brug evt. et mandolinjern).
Pres citronsaft (riv det gule af skallen først, og gem til dressingen), og hæld saften over løgskiverne.
Rør med 2-3 spsk. sukker, til det er opløst, og vend løgene med de saltede drænede agurker.
Pluk og hak dilden, og vend halvdelen sammen med agurker og løg. Lad det trække tildækket, til det skal spises.
Rør yoghurt med ca. 1/3 af krydderiet, lidt revet citronskal samt det sidste hakkede, friske dild.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Del fisken i passende stykker, og krydr med salt og peber.
Vend den sidste 1/3 af krydderiblandingen i raspen, og panér nu fisken i mel, æg og rasp. Tryk det godt fast.
Steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie i ca. 2-3 min. på hver side, til fisken er gylden og sprød.
Halvér bollerne, og sæt ovnen på grill.
Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad så tæt på grill-legemerne som muligt, og grill, til de er gyldne på skærefladen.
Alternativt kan bollerne skæres over, og ristes på en brødrister.
Kom lidt dressing og en smule syltede løg/agurker på burgerbollebunden. Kom derefter en stegt fisk ovenpå, og top med plukket og skyllet salat, mere dressing og evt. mere løg/agurk.
Servér med sprøde "fritter".
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks.
Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.
Kommentarer og forslag til opskriften