Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør en dressing af creme fraiche og ketchup, og smag den til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. en smule sukker.
Skæl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Kog pasta mør i rigeligt, godt saltet vand. Dræn vandet fra, og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Skær æblerne i tern, og vend dem i den let afkølede pasta sammen med lidt af de revne gulerødder, skyllet og slynget spinat og ca. 2/3 af dressingen. Smag til med lidt citronsaft, lidt sukker eller honning, salt og peber.
Del fisken i 4-5 mindre stykker pr. person, og krydr dem med salt og peber. Vend stykkerne i mel, æg og rasp. Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en medium varm pande. Skru ned for blusset efter et par min. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1 min. Vend fisken, krydr evt. med salt og peber, og steg til fisken netop er gennemstegt.
Tænd ovnen på grill.
Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en rist/bageplade med skærefladen opad. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn helt oppe ved grillen. De skal have ca. 30 sek. på hver side. Gå ikke fra dem, så brænder de helt sikkert på. Smør begge halvdele af burgerbollerne med dressing, læg fiskestykker på den ene halve burgerbolle og top med den anden.
Server burgeren med pastasalat til.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()