0
Fiskeburger med kuller, rød coleslaw, kartoffelwedges og chipotle mayonnaise

Fiskeburger med kuller, rød coleslaw, kartoffelwedges og chipotle mayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 15 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skindbacon i skiverpankobredbladet persille
1 min.
Fars

Skær fisk i små stykker på ca. 1/2 x 1/2 cm (man kan bruge en foodprocessor eller en kødhakker i stedet, men det giver ikke det samme gode bid). Skær bacon i så små stykker, du kan.

Skyl persillen, afdryp den for vand, og hak den groft.

Kom det hele op i en skål sammen med raspen og 1/4 tsk. salt pr. person. Rør farsen godt med et piskeris eller i en røremaskine, indtil den begynder at klistre sammen til en klump. Lad farsen stå ude og temperere, indtil den skal steges.

bagekartoflerSkagen Secret krydderi
15 min.
Kartoffelwedges

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og flæk dem i ottendedele. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i godt med olie, og krydr med krydderiblandingen og salt.

Bag kartoflerne i ca. 30 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

mayonnaisecreme fraiche 18%dild
30 min.
Coleslaw

Skyl kålen, snit den så fint som muligt, og overfør den til en skål. Skræl gulerødderne, riv dem på den grove side af et rivejern, og hæld dem i samme skål som kålen. Krydr godt med salt, og knug det godt ind i kål og gulerødder. Lad blandingen stå i ca. 15 min., og hæld evt. overskydende vand fra.

Skyl dilden, afdryp den for vand, og hak den groft. 

Hæld creme fraiche og mayonnaise (brug det halve af din mayonnaise her) i en skål sammen med 1/2 tsk. flormelis pr. person, og bland det godt sammen.

Lige før servering blandes grøntsager, dild og dressing godt sammen, og smages til med salt, peber og lidt eddike.

mayonnaisechipotlesauce krydderi
45 min.
Chipotle mayonnaise

Rør den sidste halvdel af mayonnaisen og chipotle sammen i en skål (smag dig frem - den er lidt hot!).

rødløgdrueagurker
50 min.
Burgerfyld

Pil løget, og skær det og de syltede agurker i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv eller et mandolinjern.

brioche burgerbollerfarmhouse cheddar
65 min.
Bøffer

Skær osten i tynde skiver.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Form fiskefarsen med hænderne til 2 bøffer pr. person. Bøfferne skal passe i størrelsen til burgerbollerne.

Hæld et godt skvæt olie i panden sammen med smørret. 

Når smørret er smeltet og begynder at bruse op, steges bøfferne i ca. 2 min. på hver side, indtil de får godt med farve. Når bøffen vendes, lægges en skive ost henover. Kom låg på panden, så osten kan smelte.

Tag bøfferne af panden, skær bollerne over, og steg dem på begge sider i smørret, indtil de får en brun overflade.

75 min.
Anretning

Byg din burger, som du ønsker den. Det kunne fx være med bøffen i bunden og syltede agurker, lidt chipotle mayonnaise og rødløg henover. 

Servér kartoffelwedges med det sidste chipotle mayonnaise og coleslaw til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?