0
Fiskeburger med rød coleslaw og kartoffelwedges

Fiskeburger med rød coleslaw og kartoffelwedges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Kammuslinger, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Selleri, Æg, Sennep, Mælk, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skindbacon i skiverkammuslingraspbredbladet persille
1 min.
Fars

Skær fisk, kammuslinger og bacon i små stykker på ca. 1/2 x 1/2 cm (man kan bruge en foodprocessor eller en kødhakker i stedet, men det giver ikke det samme gode bid).

Skyl persillen, afdryp den for vand, og hak den groft.

Kom det hele op i en skål sammen med raspen og 1/4 tsk. salt pr. person. Rør farsen godt med et piskeris eller i en røremaskine, indtil den begynder at klistre sammen til en klump. Lad farsen stå ude og temperere indtil den skal steges.

bagekartoflerSkagen Secret krydderi
30 min.
Kartoffelwedges

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og flæk dem i ottendedele. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i godt med olie, og krydr med krydderiblandingen og salt.

Bag kartoflerne i ca. 30 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

mayonnaisecreme fraiche 18%dild
45 min.
Coleslaw

Skyl kålen, snit den så fint som muligt, og overfør den til en skål. Skræl gulerødderne, riv dem på den grove side af et rivejern, og hæld dem i samme skål som kålen. Krydr godt med salt, og knug det godt ind i kål og gulerødder. Lad blandingen stå i ca. 15 min., og hæld evt. overskydende vand fra.

Skyl dilden, afdryp den for vand, og hak den groft. 

Hæld creme fraiche og mayonnaise i en skål sammen med 1/2 tsk. flormelis pr. person, og bland det godt sammen.

Lige før servering blandes grøntsager, dild og dressing godt sammen, og smages til med salt, peber og lidt eddike.

rødløgdrueagurkeraïolirøget paprika
60 min.
Burgerfyld

Pil løget, og skær det og de syltede agurker i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv eller et mandolinjern.

Rør aioli og paprika sammen i en skål.

brioche burgerbollerfarmhouse cheddar
75 min.
Bøffer

Skær osten i tynde skiver.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Form fiskefarsen med hænderne til 2 bøffer pr. person. Bøfferne skal passe i størrelsen til burgerbollerne.

Hæld et godt skvæt olie i panden sammen med smørret. 

Når smørret er smeltet og begynder at bruse op, steges bøfferne i ca. 2 min. på hver side, indtil de får godt med farve. Når bøffen vendes, lægges en skive ost henover. Kom låg på panden, så osten kan smelte.

Tag bøfferne af panden, skær bollerne over, og steg dem på begge sider i smørret, indtil de får en brun overflade.

90 min.
Anretning

Byg din burger, som du ønsker den. Det kunne fx være med bøffen i bunden og syltede agurker, aioli og rødløg henover. 

Servér kartoffelwedges og coleslaw til.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?