0
Fiskeburger med sprød fisk, ovnrødder og slaw

Fiskeburger med sprød fisk, ovnrødder og slaw

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerspidskålgulerøddercreme fraiche 18%hvidløgsriracha sauce
1 min.
Ovnrødder og slaw

Tænd ovnen på 230 grader.

Skær kartofler og gulerødder (gem en enkelt gulerod) i grove chunks, vend dem med lidt olivenolie, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt, og bag dem i ca. 25 min., til de er møre og gyldne. 

Riv den sidste gulerod, og snit kålen fint.

Rør en dressing af halvdelen af creme fraichen, 1 fed fintrevet hvidløg, 1 tsk. sukker og 2 spsk. lys eddike pr. kål.

Vend kål og gulerod med dressingen, og smag til. 

Rør resten af creme fraichen med sriracha sauce. 

TIP: Jeg skræller ikke gulerødderne til hverken ovn-rødder eller slaw., men det er en smagssag. 

kullerfilet uden skindrasphjertesalattomaterløgburgerbolle
15 min.
Fiskeburger

Del fisken i 1-2 stk. pr. pers.

Tryk fisken godt ned i rasp, og steg den gylden og lækker i rigeligt olie på en varm pande i ca. 3 min. på hver side. Krydr med salt. 

Snit salaten, og skær løg og tomater i skiver. 

Lun burgerbollerne i den varme ovn. 

TIP TIP: Vil du have en ekstra sprød fisk, kan du vende den i mel, lidt pisket æg og rasp til slut.

30 min.
Anretning:

Flæk burgerbollerne, smør dem med chilidressingen, og fyld med salat, fisk, tomat og løg. 

Servér straks med ovnrødder og slaw til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK