0
Fiskeburger med sprød lange, chilicreme og spicy kålsalat

Fiskeburger med sprød lange, chilicreme og spicy kålsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan selv justere, hvor stærk chilicremen skal være.

Spiser du med nogen, der ikke er vild med spice, kan du sagtens servere chili og creme fraiche hver for sig.

Du kan også undlade chili i kålsalaten, men servere den som en mulig topping. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nam pla (fiskesauce)limespidskålforårsløggrøn chiligulerødder
1 min.
Spicy kålsalat

Tænd ovnen på 220 grader (brug alternativt en airfryer eller brødrister til burgerbollerne).

Rør en dressing af fiskesauce (start med det halve, og smag til), saft af limen og 1-2 tsk. sukker. 

Snit kål og forårsløg fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Vend grøntsagerne med dressingen, og smag til. 

Snit chilien i tynde skiver, og vend den i kålsalaten (eller top den på lige inden servering).

langefilet uden skindpankocreme fraiche 18%sriracha sauce
8 min.
Fisk og chilicreme

Del fisken i stykker, så det passer med antal kuverter. Tryk dem godt ned i pankoraspen, og steg dem i rigeligt olie på en varm pande, til fisken er gylden og akkurat gennemstegt. Krydr med salt. 

Rør creme fraiche med srirachasauce efter smag. 

tomaterrødløgbrioche burgerboller
15 min.
Boller og grønt

Varm bollerne i den varme ovn, på brødrister eller i en airfryer. 

Skær tomater og rødløg i skiver. 

20 min.
Anretning:

Flæk bollerne, smør dem med chilicreme, og fyld med lidt kålsalat, fisk, tomat og løg. 

Servér straks med resten af kålsalaten til. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?