Uanset om ovnen er varmet op eller ej, så smid endelig kartoflerne ind. På den måde kommer der hurtigere mad på bordet, og du spare en smule på strømmen.
Vil du have en tyk panering, kan vend fisken i mel, pisket æg of så rasp.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft.
Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i slanke både. Dup dem tørre og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Ca. 25 min.
Riv imens agurken og kom den i en si. Drys den med lidt salt. Afdryp dne i 10 minutters tid.
Rør yoghurten med salt, peber og revet hvidløg. Klem væde fra agrueken inden brug og rør den med yoghurten.
Skær fisken i flotte stykker. 1 stykke pr. person. Tryk fisken godt ned i rasp og steg den gylden i olie på en varm pande. Ca. 2-3 min. på hver side. Krydr den med salt.
Skær tomat og rødløg i skiver. Snit salaten.
Lun bollerne i den varme ovn lige inden servering.
Flæk dem og fyld dem med tzatziki, salat, tomat, løg og fisk.
Nyd straks fiskeburger med ovnkartofler.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften