0
Fiskedelle med citrongræs, rugbrød og spidskålssalat med ristet sesam

Fiskedelle med citrongræs, rugbrød og spidskålssalat med ristet sesam

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fiskedeller: Rør fiskekødet sejt med salt ( indtil kødet begynder at klumpe sammen om skeen) Tilsæt æg et ad gangen (brug 1 æg pr. 300 g fisk) og rør farsen godt igennem til alt æg er optaget og massen er ensartet. Tilsæt rasp og rør igen til farsen er ensartet. Tilsæt nu lidt mælk (ca ½ dl pr 300 g fisk) under omrøring og lidt ad gangen, inden konsistensen er passende. Hak citrongræs og rødløg ultrafint og rør i farsen sammen med skal af limefrugt. Lad farsen hvile mens du laver salaten. Steg dellerne gyldne i neutral olie, ved middelvarme. Jeg bruger ½ olivenolie og ½ smør til fiskefrikadeller.

Kålsalat: Snit spidskålen i strimler. Skræl agurken og skær i tern. Vend med yoghurt, limesaft. Smag til med lidt salt og sukker.

Sesamfrø: Rist sesamfrøene på en tør pande, ved middel varme. Hvis du er super rutineret så har du måske ristet frøene i ovnen, en dag hvor den alligevel var tændt.

Anretning: Server evt. fiskedellerne med en skive rugbrød, kålsalaten toppes med en håndfuld plukket dild og et skud ristet sesamfrø.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?