
Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub selleriet grundigt eller skræl det, hvis du foretrækker en lidt mildere jordsmag. Skær selleriet i små stænger, og krydr med salt og 1/2 spsk. olie pr. person. Læg selleristængerne på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade, og er bløde hele vejen igennem.
Skyl kålet grundigt, og afdryp det for vand. Snit det i fine strimler, krydr med salt, som knuges godt ind i kålet. Lad kålet stå i ca. 10 min., så det kan mørne og afgive væske.
Skyl radiserne, nip top og bund af, og skær dem i tynde skiver.
Skyl æblet, og skær det i små tern.
Bland 1/2 spsk. olie og 1 spsk. eddike pr. person i en stor skål. Tilsæt sennep, indtil det tykner, og krydr med salt og peber.
Kom kålet op i en sigte, og pres væden ud af det. Overfør kålet til dressingen, og vend den rundt med radiser og æble. Smag til med salt og peber.
Varm burgerboller og frikadeller op i ovnen som angivet på pakken, eller lun frikadellerne på panden.
Byg din burger som du ønsker. Det kunne fx være med remoulade i bunden, frikadelle henover og toppet med salaten.
Servér de bagte selleristave til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften