0
Laks med æble/løgkompot og stegt grønkål

Laks med æble/løgkompot og stegt grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Selleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerSkagen Secret krydderi
1 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med krydderiblandingen og salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

rødt æbleløg
8 min.
Æble/løg kompotten

Pil løget, skyl æblet, og skær begge dele i tynde skiver.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg løg og æble under omrøring i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 15 min., indtil det halvvejs bliver til mos. Smages til med salt, peber, sukker og lidt eddike.

grønkål
20 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, afdryp den for vand, og riv bladene fra stilken i mundrette stykker. Sæt en pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, kål og kompot.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
578 kcal
Fedt:
26,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
50,9 g
heraf sukkerarter:
31,1 g
Kostfibre:
12,8 g
Protein:
28 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?