0
Fiskedeller med bagte kartofler med stegt squash, kota og valnødder

Fiskedeller med bagte kartofler med stegt squash, kota og valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag kartoflerne på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre og har taget farve.

squashvalnøddekernerskalotteløg
5 min.
Grønt

Skyl squashen, og skræl løget.

Skær squashen ud i lange stænger. 

Hak valnødderne med en kniv.

Snit skalotteløget super fint med en skarp kniv.

fiskefrikadellercitronKota-ostvalnøddekerner
15 min.
Squash

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et skud olivenolie.

Læg squashstængerne på panden, og lad dem stege i 3-4 min., til de har taget farve på begge sider. Kom så valnødderne på panden, og lad dem stege med et minut eller to.

Lun fiskedellerne i ovnen i 4-5 min.

Kom squash og valnødder op i en skål. Tilsæt de hakkede løg og godt med citronsaft og fintrevet -skal. Smuldr til sidst osten ned i skålen, og smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret kartofler, deller og salaten med stegte squash på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?