Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Riv fennikelen på den grove side af et rivejern, og overfør den til en stor skål. Krydr med salt og peber, og vend det godt rundt. Hak persillen groft, og tilsæt den til fennikelen.
Hæld yoghurten i en separat skål, og krydr med krydderiblandingen og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.
Lige før servering, vendes yoghurten i fennikelsalaten.
Lun dellerne i ovnen i ca. 5 min.
Servér fiskedellerne med fennikelsalat og kartofler, og top med solsikkekernerne.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()