0
Fiskedeller med fennikelsalat, persille og solsikkekerner

Fiskedeller med fennikelsalat, persille og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

solsikkekerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Fennikelpersillegræsk yoghurt 2 %hvidløgmezze krydderi
15 min.
Forbered grøntsagerne

Riv fennikelen på den grove side af et rivejern, og overfør den til en stor skål. Krydr med salt og peber, og vend det godt rundt. Hak persillen groft, og tilsæt den til fennikelen.

Hæld yoghurten i en separat skål, og krydr med krydderiblandingen og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.

Lige før servering, vendes yoghurten i fennikelsalaten.

fiskefrikadeller
25 min.
Lun dellerne

Lun dellerne i ovnen i ca. 5 min.

30 min.
Anretning

Servér fiskedellerne med fennikelsalat og kartofler, og top med solsikkekernerne.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
528 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
51,7 g
heraf sukkerarter:
15,6 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
28 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?