Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Bred pommes frites ud på en bageplade, og bag dem i 15-20 min., til de er gyldne.
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål. Hak 5-6 kapers pr. kuvert fint med en kniv, og tilsæt cremen.
Smag til med salt, groftkværnet sort peber og fintrevet citronskal.
Pluk bladene af dildstilkene. Snit stilkene fint med en kniv, og tilsæt dem til cremen.
Gem bladene til senere.
Hak løg og fisk i en foodprocessor, og tilsæt lidt fløde og et æg. Saml farsen med ca. 1 spsk. mel pr. pers., og krydr med salt og peber.
Form farsen til frikadeller med en våd ske i hånden. Steg dem i olie og lidt smør på en stor, varm pande i 7-10 min., eller til de er gennemstegte.
Skær salaten ud i både, og skyl med vand imellem bladene.
Skær citronen i både.
Anret deller, pommes frites, citronbåde og salat på en tallerken. Drys dildblade over salaten, og kom en god klat tatarsauce ved til sidst.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()