0
Fiskefilet à la bonne femme på rødspætte/skærising

Fiskefilet à la bonne femme på rødspætte/skærising

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Klassiske fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bonne femme er et fransk udtryk, der betyder "god kvinde" eller "kone." Det bruges i kulinarisk sammenhæng til at beskrive retter, der tilberedes på en enkel måde med få ingredienser, ofte som man forestiller sig, at ens mor eller bedstemor ville lave dem. Et eksempel er "fiskefilet bonne femme," hvor fiskefileter tilberedes med smør, løg, champignons, hvidvin og persille.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerbredbladet persillecitron
1 min.
Kartofler

Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. Damp dem tørre og vend med lidt smør og hakket persille (brug det halve her) samt lidt revet skal af citron. 

brun mark-champignonskalotteløggrøntsags bouillonfløde 38% (piskefløde)bredbladet persillecitron
5 min.
Sauce Bonne Femme

Rens og skyl champignons, og skær dem i tynde skiver. Hak skalotteløg fint, og sautér dem af i lidt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt champignons, og lad dem dampe uden at tage farve. Tilsæt en sjat hvidvin (hvis du har en flaske åben, ellers undlader du bare), og lad vinen koge ind til det halve. Tilsæt 0,5 dl vand pr. pers. samt grøntsagsbouillon, og kog ind til det halve. Tilsæt nu piskefløde, og igen koges ind til ca. halv volumen. Nu er saucen klar. Smag den til med salt og peber og et par dråber citronsaft. Lige inden servering monteres med 25 g koldt smør i tern pr. pers., og der tilsættes det sidste finthakkede persille.

rødspættefiletrasp
20 min.
Fisk

Fold (se video ovenover) fisken så den er lige tyk på begge sider. Krydr generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Panér fisken, først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp. Sørg for at presse raspen godt fast. Steg på en eller 2 pander i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til fisken er gylden og sprød. Det tager 1-2 min. på hver side. Lad fiskene dryppe af på fedtsugende papir, og drys med lidt salt. 

mesclun, mix salater
30 min.
Salat

Skyl og slyng salaten helt tør. Vend salaten med en smule god eddike og olivenolie. 

mesclun, mix salater
35 min.
Anretning

Anret fisk, kartofler og sovs på tallerkener, og servér salaten i små skåle ved siden af. 

Servér gerne det sidste citron til fisken. 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?