Hvis I ikke er vilde med, at ærter og kartofler er mixet, kan I blot lave ærterne med hvidløg, og nyde kartoflerne, som de er.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, kom dem i kogende saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15 min.
Rør en dressing af creme fraiche, fintrevet citronskal, salt og peber.
Skær agurk i tynde skiver, og snit forårsløg fint.
Anret creme fraiche på et lille fad, og top med agurk, forårsløg, salt og peber.
Vend rødspættefileterne i mel (gerne rugmel), og steg dem i olie og lidt smør på en stor, varm pande i ca. 1-1 1/2 min. på hver side. Krydr fisken med salt.
Snit hvidløg i tynde skiver, og sautér dem i olivenolie på en varm pande lige inden servering (de skal ikke tage farve). Tilsæt de kogte kartofler til panden sammen med en smule vand, en smørklat eller lidt olivenolie og ærter. Smag til med salt, og lad det hele varme igennem i 1-2 min.
Anret rødspættefileter med remoulade, citronskiver, kartofler, ærter og agurkesalat.
Kommentarer og forslag til opskriften