0
Fiskefilet med persillesovs, kartofler og dampet grønt

Fiskefilet med persillesovs, kartofler og dampet grønt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartoflergulerødderærter, frost
1 min.
Kartofler og gulerødder

1. Kom kartoflerne i kogende saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15-18 min. 

2. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Damp dem i en smule kogende saltet vand, gerne med lidt olivenolie eller smør, i  ca. 5-10 min. Tilsæt ærter, og damp dem med de sidste 1-2 min. 

TIP: Hvis ikke alle er vilde med varme, kogte gulerødder. Så tag nogle fra, og brug dem rå i stave som snack. 

sødmælkkruspersillerødspættefilet
10 min.
Persillesovs og fisk

3. Smelt 1/2 spsk. smør pr. dl mælk, og pisk 1/2 spsk. mel pr. dl mælk i smørret. Pisk mælk i stille og roligt, til det hele er brugt. Pisk over lav varme, og spæd med kartoffelvand efter behov. Smag til med salt og peber. 

4. Pluk persillen groft, og hak den fint. Rør den i sovsen 1 min. inden servering, og kog den kort op. Smag til igen med salt og peber. 

5. Vend fisken i mel, og steg den i olie og gerne smør i 1,5-2 min. på hver side. Krydr med salt. 

citron
28 min.
Anretning

6. Skær citronen i både. 

7. Anret fiskefilet med kartofler, dampet grønt og sovs, og servér straks med citronbåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften