0

Fiskefilet med persillesovs, kartofler og dampet grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

TIP: Hvis ikke alle er vilde med varme, kogte gulerødder. Så tag nogle fra og bruge dem rå i stave som snack. 

små kartoflergulerødderærter, frost
1 min.
Kartofler og gulerødder

1. Sæt vand over til kartofler og gulerødder. Kom kartoflerne i kogende saltet vand og kog dem møre under låg. Ca. 15-18 min. 

2. Skræl gulerødderne og skær dem i grove koldser. Damp dem i en smule kogende, saltet vand gerne med lidt olivenolie eller smør i i ca. 10 min. Tilsæt ærter og damp dem med de sidste 1-2 min. Afdryp. 

 

sødmælkkruspersillerødspættefilet
10 min.
Persillesovs og fisk

3. Smelt 1/2 spsk. smør pr. dl mælk du skal bruge. Pisk 1/2 spsk. mel pr. dl mælk du skal bruge i smørret og pisk mælk i stille og roligt til det hele er brugt. Pisk over lav varme og spæd med kartoffelvand efter behov. Smag til med salt og peber. 

4. Pluk persillen groft og hak den fint. Rør den i sovsen 1 minut inden servering og kog kort op. Smag til igen. 

5. vend fisken i mel. Steg den i olie og gerne smør i 1,5-2 min. på hver side. Krydr den med salt. 

citron
28 min.
Anretning

6. Skær citronen i både. 

7. Anret fiskefilet med kartofler, dampet grønt og sovs. Servér straks med citron til. 

Kommentarer og forslag til opskriften