0
Fiskefilet med remo og bagte rødder

Fiskefilet med remo og bagte rødder

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker at toppe de varme, bagte rodfrugter med frisk persille og parfumeret citronskal.

Men er det ikke noget for hele familien, kan toppingen selvfølgelig serveres ved siden af. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerpastinakkerbredbladet persillecitron
1 min.
Bagte rødder

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skyl kartoflerne, og skrub eller skræl pastinakkerne.

Halvér eller skær kartoflerne i kvarte (afhængig af størrelse), og skær pastinakkerne i mundrette chunks. Vend begge dele med 1/2 spsk. olivenolie pr. kuvert, krydr med salt, bred dem ud i en bradepande, evt. på bagepapir, og bag dem ca. 25 min., til de er møre og gyldne.

Hak persillen groft. Skær den alleryderste skal af citronen med en tyndskræller, og snit den i tynde strimler. 

Piccalillycreme fraiche 18%
18 min.
Fiskefilet og remoulade

Dup fisken tør. 
Fyld en dyb tallerken med mel, en med pisket æg og en med pankorasp. 
Varm en stor pande op med olie og smør. 
Vend fiskefileterne i mel, derefter æg og til sidst panko. Steg dem gyldne og lækre i ca. 2-3 min. på hver side. Krydr med salt. 

Rør Piccalilly med cremefraiche, og smag til med salt.

citron
28 min.
Anretning:

Anret remoulade i en skål, og skær citronen i både. Top de bagte rødder med persille og citronskal. 

Servér fiskefileter med remoulade, citronbåde og bagte rødder. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?