
Start med at stege spidskål. Så er du sikker på, at den bliver helt mør.
Og helt mør, let brunet spidskål, er sååååå lækkert.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt vand over til kartofler.
Del spidskålen i kvarte, og steg den i olivenolie og smør på en varm pande i ca. 8-10 min. på alle sider. Kom gerne lidt vand på panden, damp-steg til det er helt mørt, og krydr med salt.
Kog kartoflerne møre under låg, og afdryp dem inden servering.
Vend fiskefileterne i mel, og steg dem gyldne og lækre i olivenolie og smør på en varm pande ca. 2 min. på hver side. Krydr dem med salt.
Snit hvidløg fint, og sautér det i olivenolie på panden fra spidskål ca. 1 min. Kom ærter og 1/2-1 dl. kogende vand på. Tilsæt en smørklat, og krydr med salt. Afdryp let inden brug.
Hak dild, og skær citronen i både.
Servér fiskefilet med spidskål, ærter, dild og kartofler. Giv evt. en smørklat til. Nyd med piccalilly, rørt med creme fraiche, og citronbåde til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften