0
Fiskefilet med remoulade, ovnkartofler og salat med kota-ost

Fiskefilet med remoulade, ovnkartofler og salat med kota-ost

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

kartofleragurkKota-ostcherry- eller blommetomater
1 min.
Kartofler og salat

1. Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. 

2. Skær kartoflerne i både eller til "fritter", og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med salt og olivenolie, og bag dem i den varme ovn i ca. 25 min. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

3. Skær cherrytomater i halve og agurk i grove stykker. Anret begge dele på et fad med brud af kota, og dryp med lidt olivenolie, eddike og peber. Eller servér det hele hver for sig, og saml selv ved bordet. 

rødspættefiletraspcitron
15 min.
Fiskefilet

4. Pisk lidt æg sammen i en dyb tallerken, og vend fisken i mel, æg og rasp.

5. Steg fiskefileterne i rigeligt olie på en varm pande i ca. 3 min. på hver side, eller til de er sprøde og gennemstegte. Krydr med salt, og læg dem på en rist indtil brug. 

6. Skær citronen i både. 

TIP: Har du ikke nogle æg, kan du sagtens blot trykke fisken godt ned i rasp inden stegning. 

28 min.
Anretning

7. Servér fiskefilet med salat, ovnfritter, citronbåde og remoulade, og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.