Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
TIP: Har du ikke nogle æg, kan du sagtens blot trykke fisken godt ned i rasp inden stegning.
1. Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft.
2. Skær kartoflerne i både eller til "fritter". Bred dem ud på bagepapir og dryp dem salt og olivenolie og bag dem i den varme ovn i ca. 25 minutter. Vend gerne rundt i dem undervejs.
3. Skær imens vandmelon og agurk i grove stykker. Anret begge del på et fad med brud af kota og dryp med lidt olivenolie, eddike og peber. Eller servér det hele hver for sig og salm selv salaten ved bordet.
4. Pisk lidt æg sammen i en dyb tallerken og vend fisken i mel, æg og rasp.- Eller vend den blot i rasp, hvis du ikke har nogle æg.
5. Steg fiskefileterne i rigeligt olie på en varm pande. Ca. 3 min. på hver side, eller til de er sprøde og gennemstegte. Krydr dem med salt og læg dem på en rist indtil brug.
6. Skær citronen i både.
7. Servér fiskefilet med vandmelonsalat, ovnfritter, citron og remoulad tog nyd straks.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften