0
Fiskefingre af kuller med pommes frites, remoulade og blomkålssalat

Fiskefingre af kuller med pommes frites, remoulade og blomkålssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pommes frites
1 min.
Pommes frites

Du kan stege dem på 2 måder:

1 - i ovn:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Kom pommes frites i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir på. Steg dem gyldne og sprøde i ovnen - det tager 15-20 min. Drys med fint salt.

2 - i friture:

Steg pommes frites i ca. 180 grader varm friture i 3-4 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe godt af gerne på fedtsugende papir. Drys med fint salt.

mayonnaisePiccalilly
5 min.
Remoulade

Rør mayo og remo-puré sammen i en skål. 

kullerfilet uden skindrasp
10 min.
Fisk

Del fisken i strimler på ca. 2 cm. bredde. Krydr fisken med salt og peber. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn tyk melklister), og vend dem derefter til sidst i rasp.

Fiskestrimlerne steges sprøde i en lille friture, eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side. 

Lad de stegte og sprøde "fiskefingre" afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.

blomkålkruspersillerødt æble
15 min.
Blomkålssalat

Riv blomkål og æble på den grove side af et rivejern.

Skyl, pluk og hak persillen.

Kom æble, kål, persille i en skål. Vend rundt med lidt olivenolie og lys eddike (f.eks. æblecidereddike), og smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet med remoulade og citronbåde til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?