Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og paprika. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kom 1/2 dl eddike, 1/2 dl vand og 1/2 spsk. sukker pr. person i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er opløst.
Skær agurken og løget i tynde skiver. Når sukkeret er opløst, kommes grøntsagerne i eddiken for at trække indtil servering.
Skær kålen i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.
Kom dellerne i et ildfast fad og bag dem lune i ca. 10 minutter.
Servér dellerne med kålen, kartoflerne og agurkesalaten.
Kundekommentarer ()