0
Fiskefrikadeller med agurkesalat og stegt spidskål

Fiskefrikadeller med agurkesalat og stegt spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røget paprikabagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og paprika. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

agurkløg
5 min.
Lav agurkesalaten

Kom 1/2 dl eddike, 1/2 dl vand og 1/2 spsk. sukker pr. person i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er opløst.

Skær agurken og løget i tynde skiver. Når sukkeret er opløst, kommes grøntsagerne i eddiken for at trække indtil servering.

spidskålcitron
15 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2  spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.

fiskefrikadeller
20 min.
Lun dellerne

Kom dellerne i et ildfast fad og bag dem lune i ca. 10 minutter.

30 min.
Anretning

Servér dellerne med kålen, kartoflerne og agurkesalaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
22,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
69,8 g
heraf sukkerarter:
15,7 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
24,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?