0
Fiskefrikadeller med blomkålsremoulade og gulerodssalat med jordnødder

Fiskefrikadeller med blomkålsremoulade og gulerodssalat med jordnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt.

Fiskefrikadeller: Rør det hakkede fiskekød med krydderiblandingen; der skal røres godt i et minuts tid. Tilsæt 1 dl koldt vand (pr. 300 g fiskekød), og rør det godt sammen. Lad farsen hvile i køleskab 5-10 min. Form deller med en spiseske dyppet i lidt af fedtstoffet fra panden, og steg dem sprøde og gyldne i 3-4 min. på hver side på en pande i rigeligt neutral olie og evt. lidt smør.

Blomkålsremoulade: Soigner blomkålet, og riv det på den grove side af et rivejern. Riv, så du har omtrent 1 dl revet blomkål pr. mand. Riv også æblet på samme rivejern. Kom det revede blomkål og æble i en skål sammen med lidt fintrevet citronskal, cremefraiche og gurkemeje. Krydr med salt og peber, og vend igen rundt. Smag til med lidt sukker, og juster evt. med mere gurkemeje efter smag.

Gulerodssalat med peanuts: Knus peanuts i en morter, eller hak dem groft på et spækbræt. Skræl og riv gulerødder på den grove side af et rivejern. Vend med lidt citronsaft, salt og peber samt de hakkede peanuts.

Fif: Steg fiskefrikadellerne i rigeligt fedtstof, fx. halvt neutral olie og halvt smør, og steg ved ret høj varme. Undgå at vende for meget rundt på dellerne. Vent, vent, vent, og vend først, når de er sprøde og gyldne.

Anretning: Som vist på billedet.

Skagenfood Fiskefrikadelle krydderi indeholder: Kartoffelstivelse, sødmælk, æg, løg, sort peber og salt. Alt er økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?