0
Fiskefrikadeller med danske grønne bønner og citronsauce

Fiskefrikadeller med danske grønne bønner og citronsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønne bønner
5 min.
Kog bønnerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog bønnerne i 5 min., sigt vandet fra og lad dem dampe af i en sigte.

fløde 9%citron
10 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og citronsaften. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.

fiskefrikadeller
15 min.
Lun dellerne

Lun dellerne i en pande ved lav varme med 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. på hver side med låg på.

20 min.
Steg bønnerne

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bønnerne i 1 tsk olie pr. person. Riv hvidløget ned i bønnerne, og steg yderligere 30 sekunder under omrøring.

Krydr med salt og peber.

25 min.
Anretning

Servér fiskedellerne med kartoflerne, bønnerne og saucen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,6 g
Kulhydrat:
60,4 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
27,2 g