Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Kog bønnerne i 5 min., sigt vandet fra og lad dem dampe af i en sigte.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og citronsaften. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.
Lun dellerne i en pande ved lav varme med 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. på hver side med låg på.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bønnerne i 1 tsk olie pr. person. Riv hvidløget ned i bønnerne, og steg yderligere 30 sekunder under omrøring.
Krydr med salt og peber.
Servér fiskedellerne med kartoflerne, bønnerne og saucen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()