Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke fisken fint i hånden. Det funker også helt ok!
Sæt vand over til kartofler.
Skyl kartoflerne og halver dem hvis de er meget store. Kom dem i kogende, saltet vand der dækker og kog dem møre under låg. Ca. 20 minutter. Afdryp dem inden servering.
Hak fisk og dild i en foodprocessor. Tilsæt salt og peber og kør farsen "sej". Tilsæt en smule fløde og æg og salm farten med mel.
Form farsen til fiskefrikadeller med en våd ske og hånden. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande (smid evt. en smørklat ved). Steg i ca. 7-9 min.
Snit hvidløg i tynde skiver. Snit kålen og sauter begge dele i olivenolie i en sauterpande. Sautér i ca. 3-4 min. Tilsæt fløde og kog i 2-3 min. Kom ærter ved. Damp i 1 min. Krydr med salt og peber.
Skær citronen i tykke skiver eller både.
Anret fiskefrikadeller med kogte kartofler, dampet kål, citron og remoulade og nyd straks.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften