0
Fiskefrikadeller med kaperssovs, kartofler og bagt sommerporre

Fiskefrikadeller med kaperssovs, kartofler og bagt sommerporre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

porrerøget paprikacitron
5 min.
Bag porren

Forvarm ovnen til 180 grader.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk porren på midten. Læg den på bagepladen, vend den i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med røget paprika og salt.

Bag porren i ca. 20 min., indtil den har fået lidt farve og er blevet helt mør.

Vendes efterfølgende i citronsaft.

sødmælkkapers
15 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt kapers, og smag til med salt og peber.

fiskefrikadeller
25 min.
Lun dellerne

Lun dellerne op i ovnen i 5 min.

30 min.
Anretning

Servér frikadellerne med porre, kartofler og sovs.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
582 kcal
Fedt:
25,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
57,3 g
heraf sukkerarter:
15 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
26,8 g