0
Fiskefrikadeller med persillesovs
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Skyl, skrab eller skræl kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand.

Når kartoflerne koger, skruer du ned på middel varme, så de bare småkoger. Kartoflerne skal koge i 14-18 min.

 

kruspersillegulerødder
3 min.
Persille

Skyl persillen, fjern de største og groveste stilke, og hak persillen fint.

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

bechamelsovskruspersille
10 min.
Persillesovs

Kom bechamelsaucen i en gryde, og varm den op, mens du hele tiden rører rundt i den.

Fortynd den evt. med lidt mælk, fløde eller vand, hvis du synes, den er for tyk, når den er varmet igennem.

Tilsæt persille lige før servering (gem lidt til kartoflerne), og smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne, tilføj en lille klat smør, og vend med en smule hakket persille. 

fiskefrikadeller
15 min.
Fiskefrikadeller

Lun fiskefrikadellerne på en pande i lidt olivenolie og smør ved medium varme i 2-3 min. på hver side. 

citron
20 min.
Anretning

Anret som vist på billedet med citronbåde, og servér gulerodsstave dertil.

Kommentarer og forslag til opskriften