0
Fiskefrikadeller med persillesovs
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Skyl, skrab eller skræl kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand.

Når kartoflerne koger, skruer du ned på middel varme, så de bare småkoger, og lader dem koge i 14-18 min., til de er møre.

 

kruspersillegulerødder
3 min.
Persille

Skyl persillen, fjern de største og groveste stilke, og hak den fint.

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

bechamelsovskruspersille
10 min.
Persillesovs

Kom bechamelsaucen i en gryde, og varm den op, mens du hele tiden rører rundt i den.

Fortynd den evt. med lidt mælk, fløde eller vand, hvis du synes, den er for tyk, når den er varmet igennem.

Tilsæt persille lige før servering (gem lidt til kartoflerne), og smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne, tilføj en lille klat smør, og vend med en smule hakket persille. 

fiskefrikadeller
15 min.
Fiskefrikadeller

Lun fiskefrikadellerne på en pande i lidt olivenolie og smør ved medium varme i 2-3 min. på hver side. 

citron
20 min.
Anretning

Anret som vist på billedet med citronbåde, og servér gulerodsstave dertil.

Kommentarer og forslag til opskriften