0
Fiskefrikadeller med piccalilly yoghurt og bagt, røget blomkål

Fiskefrikadeller med piccalilly yoghurt og bagt, røget blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

blomkålrøget paprika
5 min.
Bag blomkålen

Halvér blomkålen, og overfør halvdelene til et ildfast fad. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og paprika.

Bag blomkålen i ca. 20 min., indtil den har fået masser af farve, og er blevet helt mør. Vend kålen undervejs i bagningen.

Piccalilly, remoulade purégræsk yoghurt 2 %
10 min.
Rør yoghurten

Rør yoghurt og piccalilly sammen, og smag til med salt og peber.

fiskefrikadeller
25 min.
Lun dellerne

Lun dellerne i ovnen i ca. 5 min. Alternativt kan fiskefrikadellerne varmes på en pande ved middel varme i 2-3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Servér dellerne med kartofler, blomkål og yoghurt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
506 kcal
Fedt:
16,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
55,5 g
heraf sukkerarter:
9,2 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
29,6 g