0
Fiskefrikadeller med pommes frites og dilddressing

Fiskefrikadeller med pommes frites og dilddressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

melede kartofler
1 min.
Pommes frites

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl kartoflerne, del dem i grove fritter, og skyl dem grundigt.

Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af.

Vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt.

Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag), og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 min., til de er lækre, sprøde og gyldne.

creme fraiche 18%citrondild
15 min.
Dilddressing

Rør creme fraiche sammen i en skål, og tilsæt evt. en klat mayonnaise, hvis du har.

Smag til med hakket dild, salt, lidt sukker, groftkværnet sort peber og fintrevet citronskal og saft.

fiskefrikadeller
20 min.
Fiskefrikadeller

Lun fiskefrikadellerne på en pande i lidt olivenolie og smør ved medium varme i 2-3 min. på hver side. 

romainesalat
25 min.
Salat

Skær salaten ud i både, og skyl med vand imellem bladene.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.