Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
1. Sæt vand over til kartoflerne, salt det gavmildt. Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. Ca. 15-18 min. Afdryp.
2. Hak fisk og løg fint. Hak det i hånden eller i en foodprocessor. Krydr med salt og peber. Rør æg i og salm farsen. Spæd med en smule piskefløde. gem det meste fløde til salaten.
3. Form farsen til frikadeller med en våd ske og hånden. Steg dem gyldne i olie på en varm pande. Ca. 10 min. i alt.
4. rør en dressing af piskefløde, saft af 1/2-1 citron og 1/2 tsk. sukker pr. dl fløde. Pisk det let sammen i hånden til dressingen tykner.
5. Pluk salaten, skær agurk i tynde skiver og anret begge dele på et fad. Dryp med dressingen lige inden servering.
6. Servér fiskefrikadeller med kartofler, salat og remoulade.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften