0
Fiskefrikadeller med remoulade, kartofler og snack grønt

Fiskefrikadeller med remoulade, kartofler og snack grønt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os begynde med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerkullerfilet uden skindløgægPiskefløde
1 min.
Kartofler og fiskefrikadeller

1. Kog kartoflerne i saltet vand under låg i ca. 15-20 min. 

2. Hak fisken med en stor kniv, og rør den med salt, revet løg, æg og en smule fløde. Saml farsen med lidt mel. 

3. Form farsen til frikadeller med en våd ske og hånden, og steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olie på en varm pande i ca. 10-13 min. i alt.

TIP: Har du en foodprocessor, kan du nemt køre en fiskefars, men det kan også sagtens hakkes/rives, og røres i hånden. Det har jeg gjort her, og Jeg elsker den rustikke frikadelle!  Orker du ikke, at hakke fisken, kan du blot vende den i en smule mel, og stege den i 2-3 min. på hver side. 

gulerødderagurkcitron
15 min.
Grønt

4. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem og agurk i stave. 

5. Skær citronen i skiver eller både. 

27 min.
Anretning

6. Vend evt. kartoflerne med en smule olivenolie og flagesalt. 

7. Anret fiskefrikadeller med snack grønt, kartofler, remoulade og citron, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK