0
Fiskefrikadeller med remoulade, kartofler og snack grønt

Fiskefrikadeller med remoulade, kartofler og snack grønt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os begynde med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerkullerfilet uden skindløgægPiskefløde
1 min.
Kartofler og fiskefrikadeller

1. Kog kartoflerne i saltet vand under låg i ca. 15-20 min. 

2. Hak fisken med en stor kniv, og rør den med salt, revet løg, æg og en smule fløde. Saml farsen med lidt mel. 

3. Form farsen til frikadeller med en våd ske og hånden, og steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olie på en varm pande i ca. 10-13 min. i alt.

TIP: Har du en foodprocessor, kan du nemt køre en fiskefars, men det kan også sagtens hakkes/rives, og røres i hånden. Det har jeg gjort her, og Jeg elsker den rustikke frikadelle!  Orker du ikke, at hakke fisken, kan du blot vende den i en smule mel, og stege den i 2-3 min. på hver side. 

gulerødderagurkcitron
15 min.
Grønt

4. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem og agurk i stave. 

5. Skær citronen i skiver eller både. 

27 min.
Anretning

6. Vend evt. kartoflerne med en smule olivenolie og flagesalt. 

7. Anret fiskefrikadeller med snack grønt, kartofler, remoulade og citron, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.