Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i 10 min. Lad den dryppe af i en sigte, mens du laver resten af salaten.
Tag ca 10% af de kogte kerner fra, og rist dem på en pande i lidt olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt fint salt, og gem dem til anretning.
Skær hvidkål i tynde strimler (brug evt. et mandolinjern). Kom kålen i en skål, drys med lidt fint salt, og knug det grundigt ind i kålen med dine hænder. Lad kålen salte i 10 min.
Snit purløg, så fint du kan.
Vend resten af de kogte perlebygkerner, saltede kål og purløg sammen med mayonnaise, og smag til med salt, peber, en smule sukker og citronsaft.
Lun dellerne på en pande i lidt smør og olie i ca. 2-3 min. på begge sider.
Som vist på billedet. Drys med de ristede perlebygkerner.
Kommentarer og forslag til opskriften