0
Fiskefrikadeller med stegt spidskål, parmesan og citronsauce

Fiskefrikadeller med stegt spidskål, parmesan og citronsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

spidskålparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved høj varme. Flæk kålen i 1/8, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på skæresiden. Overføres til et fad.

Lige før servering krydres kålen med salt, og toppes med revet ost.

fiskefrikadeller
15 min.
Lun dellerne

Lun dellerne på en pande med lidt olie eller i ovnen.

fløde 9%citronpurløg
20 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og citronsaften.

Lige før servering tilsættes finthakket purløg.

30 min.
Anretning

Servér fiskefrikadellerne med spidskålen, kartoflerne og citronsaucen.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,6 g
Kulhydrat:
55,5 g
heraf sukkerarter:
9,5 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
31 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?