Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak gulerod, løg og fennikel fint, og overfør dem til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person.
Varm gryden op på middelhøj varme, og steg grøntsagerne under omrøring, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt ærter og 1/2 spsk. hvedemel. Steg i yderligere 1 min. under omrøring. Hæld fløden i, og lad stuvningen simre, indtil den bliver tyk.
Smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
Varm frikadellerne i ovnen ved 180 grader eller på en pande med 1 tsk. olie pr. person.
Servér frikadellerne med stuvning og kartofler.
Kundekommentarer ()