Kog risene efter anvisning på posen.
- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 minutter! Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine basmatiris efter denne metode! Tak Jesper!
Kom snittet kål og gulerødder i en skål. Drys med lidt fint salt, og knug det sammen. Vend med limesaft (gem noget af limen til at skære i både til servering), lidt sukker eller honning samt god olivenolie.
Lun dellerne på en pande i smør og/eller olie. Steg dem i 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes i en 200 grader varm ovn i 7-8 min.
Som vist på billedet med limebåde og drysset med peanuts.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften