0
Fiskefrikadeller med sweet chili, ris og spidskål & gulerodssalat med peanuts

Fiskefrikadeller med sweet chili, ris og spidskål & gulerodssalat med peanuts

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris, basmati
0 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 minutter! Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine basmatiris efter denne metode! Tak Jesper! 

snittet kål & gulerodlime
5 min.
Spidskål & gulerodssalat

Kom snittet kål og gulerødder i en skål. Drys med lidt fint salt, og knug det sammen. Vend med limesaft (gem noget af limen til at skære i både til servering), lidt sukker eller honning samt god olivenolie. 

skagenfood fiskefrikadeller
10 min.
Fiskefrikadeller:

Lun dellerne på en pande i smør og/eller olie. Steg dem i 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes i en 200 grader varm ovn i 7-8 min.

lime
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med limebåde og drysset med peanuts.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?