0

Fiskefrikadeller med syrlig agurkesalat, kålsalat og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

TIP: Du kan fint hakke fars til fiskefrikadeller i hånden hvis du ikke har en foodprocessor. Hak det fint med en stor kniv og rør derefter salt, revet løg, mel, æg og mælk i. 

kartoflerkullerfilet uden skindløgæg
1 min.
Kartofler og fiskefrikadeller

Sæt vand over til kartofler. Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. Ca. 16-20 min.

Hak løget fint i en foodprocessor (eller riv det). Hak fisken i foodprocessoren med løg og salt. Tilsæt 1-2 spsk. mel, æg og evt. en smule mælk. Form farten til deller med to våde skeer, eller en våd ske og hånden. Steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olie på en varm pande. Ca. 10-12 min. i alt. 

agurkrødløg
10 min.
Syrlig agurkesalat

Varm 1 dl sukker med 1 dl eddike i en kasserolle til sukkeret er smeltet. 

Skær rødløg i slanke både og kom dem i lagen. Kog dem med i et minut. Sluk. 

Skær agurk i tynde skiver og kom i lagen. Krydr med salt og peber og lad dem trække indtil servering.

citronspidskålæble
15 min.
Kålsalat

Rør en dressing af citronsaft, 1 spsk. flydende honning og 2 spsk. olivenolie pr. 1/2 citron og smag til med salt, peber og evt. lidt lys eddike. 

Snit kålen fint. Skær æblerne i både og vend begge dele sammen med dressingen. 

28 min.
Anretning

Anret fiskefrikadeller med kartofler, agurkesalat med løg og kålsalat med æble. Servér straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK