0
Fiskefrikadeller med syrlig agurkesalat og kålsalat med æble

Fiskefrikadeller med syrlig agurkesalat og kålsalat med æble

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerkullerfilet uden skindløgæg
1 min.
Kartofler og fiskefrikadeller

Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 16-20 min. uder låg, til de er møre.

Hak løget fint i en foodprocessor, eller riv det.

Skær fisken ud i mindre stykker, og put den i foodprocessoren med løg og salt. Tilsæt 1-2 spsk. mel, æg og evt. en smule mælk, og blend det hele sammen.

Form farsen til deller med to våde skeer eller en våd ske og hånden.

Steg fiskefrikadellerne i rigeligt olie på en varm pande i ca. 10-12 min. i alt, til de er gyldne og gennemstegte.

TIP: Du kan fint hakke fars til fiskefrikadeller i hånden, hvis du ikke har en foodprocessor. Hak det fint med en stor kniv, og rør derefter salt, revet løg, mel, æg og mælk i. 

agurkrødløg
10 min.
Syrlig agurkesalat

Varm 1 dl sukker med 1 dl eddike i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. 

Skær rødløg i slanke både, kom dem i lagen, og lad dem koge i 1 min., og sluk for blusset. 

Skær agurk i tynde skiver, og kom dem i lagen. Krydr med salt og peber, og lad det trække indtil servering.

citronspidskålæble
15 min.
Kålsalat

Rør en dressing af citronsaft, 1 spsk. flydende honning og 2 spsk. olivenolie pr. 1/2 citron, og smag til med salt, peber og evt. lidt lys eddike. 

Snit kålen fint, og skær æblerne i både.

Vend begge dele sammen med dressingen. 

28 min.
Anretning

Anret fiskefrikadeller med kartofler, agurkesalat med løg og kålsalat med æble, og servér straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK