0
Fiskelasagnette med sedani, muskatnød og farmhouse cheddar

Fiskelasagnette med sedani, muskatnød og farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerodSkagenfood tomatsugo
1 min.
Rør tomatsovsen

Krydr fisken godt med salt, og gem den til senere.

Hak løg og gulerod groft, og overfør begge dele til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de er helt møre og gyldne.

Hæld tomatsugoen i gryden, og lad det simre, indtil man er klar til at bygge lasagnen.

Smag til med salt og peber.

sødmælkfarmhouse cheddar
10 min.
Lav bechamelsaucen

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv muskatnød og halvdelen af osten i.

Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.

sedani, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

20 min.
Byg lasagnetten

Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Fordel fisken udover bechamelsaucen, og dæk med den kogte pasta.

Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.

Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.

60 min.
Anretning

Lad lasagnetten hvile i ca. 15 min. før servering. 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
52,8 g
heraf sukkerarter:
22,5 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
42 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?