0
Fiskelasagnette med sedani og Himmelbjergost

Fiskelasagnette med sedani og Himmelbjergost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerødderSkagenfood tomatsugo
1 min.
Rør tomatsovsen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Krydr fisken godt med salt, og gem den til senere.

Hak løg og gulerødder groft, og overfør begge dele til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. pers.

Steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de er helt møre og gyldne.

Hæld tomatsugoen i gryden, og lad det simre, indtil lasagnen skal samles.

Smag til med salt og peber.

sødmælkHimmelbjergost
10 min.
Lav bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere, at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens.

Sluk for blusset, og riv muskatnød og halvdelen af osten i.

Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i, og smag til med salt.

sedani, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

20 min.
Byg lasagnetten

Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Fordel fisken udover bechamelsaucen, og dæk med den kogte pasta.

Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.

Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.

60 min.
Anretning

Lad lasagnetten hvile i ca. 15 min. før servering. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
52,8 g
heraf sukkerarter:
22,5 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
42 g