0
Kylling i grøn karry med rød peber og kokosmælk

Kylling i grøn karry med rød peber og kokosmælk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebrystgrøn karrypastalime
1 min.
Mariner kødet

Skær kødet i ca. 2x2 cm stykker og kom det i en skål med revet limeskal, karrypastaen og 1/2 tsk. sukker pr. person. Bland det godt sammen og gem til senere.

brune ris
5 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

gulerodløgrød peberfrugt
10 min.
Blanchér grøntsagerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skær grøntsagerne i mundrette stykker. Kog først gulerode i 1 min og tilsæt peberfrugten og løget og kog yderligere 1 min.

Lad grøntsagerne dampe af i en sigte.

kokosmælk
15 min.
Rør sovsen

Kom kokosmælken og kyllingen i en gryde og varm stille og roligt op, indtil kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber og tilsæt de kogte grøntsager.

25 min.
Anretning

Fordel risene i skåle og server karryretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften